Siliconen ortheses / protheses Podologische producten

Steunzolen   Siliconen   B- schoeisel   Schoen aanpassingen   Teensokken

Voorwaarden

Siliconen orthese
Siliconen ortheses zijn zachte elementen van siliconen materiaal, die tussen, onder, op, naast of achter de tenen worden toegepast. Het materiaal leent zich uitstekend voor het drukvrij leggen van likdoorns tussen of op de tenen, of het inwerken op strak gespannen teenspieren zodat deze weer afstrekken. Ook kan de knobbel van een hallux valgus, die zich aan de zijkant van de voorvoet bevindt, drukvrij gelegd worden.

Door de vele spieren die de tenen en de voorvoet besturen, vindt de oorzaak van teenafwijkingen vaak plaats op dichter bij de romp gelegen plaatsen, waar de spieren hun oorsprong hebben of passeren. Hierdoor is het dus noodzakelijk dat de oorzaak aangepakt word en niet alleen het gevolg, zodat een combinatie van steunzolen en siliconen ortheses noodzakelijk kan zijn.

Siliconen zijn ook inzetbaar als protheses, voor bijvoorbeeld mensen die een teen missen. De aanwezige ruimte wordt opgevuld, zodat de overige tenen niet de kans krijgen om te vervormen, hetgeen het looppatroon niet ten goede zou komen. U dient hiervoor ook een afspraak te maken.

Siliconen orthese
De prijs voor een siliconen orthese bedraagt v.a. 22,- per teen.
Voor een siliconen prothese betaald u v.a. 51,- per teen.

   
HK Leather Artcraft en podologie

Copyright © HK 2001-