Consult en informatie

Agenda   Site overzicht  Vergoeding zorgverzekeraars

Consult en informatie (10 pagina's)  Klachten informatie (19 pagina's)

Goede voeten   Voetstand   Schoenadvies   Aanpassingen   Ingrepen

Gratis oriŽnterend voetonderzoek   Voetonderzoek   -vragenformulier

Last van uw voeten? Vermoeide benen?

Voetklachten ten gevolge van diabetes of reuma?

Al deze en meerdere klachten zijn hinderlijk en vaak pijnlijk. Blijf er niet onnodig mee lopen. Een bezoek aan de Registerpodoloog kan helpen.

Introductie

Een mens loopt in zijn leven gemiddeld 200.000 km. Goede, gezonde voeten zijn daarom uitermate belangrijk. Ze vervullen een voorname functie in het dagelijks leven. Negentig procent van alle mensen komt met gezonde voeten ter wereld. De helft hiervan heeft op volwassen leeftijd voetklachten. Tachtig procent van alle vrouwen en de helft van alle sporters draagt te kleine schoenen. Problemen die met een goed advies over de schoenkeuze en eventueel een aanpassing vaak te verhelpen zijn.

Wat is podologie?

Vaak zijn voetklachten blijvend van aard, tenminste zolang u er niets aan doet. Geringe standafwijking van voeten kunnen verregaande consequenties hebben voor het hele houdings- en bewegingsapparaat. Dit leidt niet alleen gemakkelijk tot klachten in de voeten, maar ook in de benen, rug en nek. Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van deze klachten die zich manifesteren in stoornissen in de voeten.

Bij welke klachten kan een podoloog helpen?

Iedereen heeft zijn of haar eigen karakteristieke voetstanden.-Wanneer er sprake is van een verkeerde houding ten gevolge van de voetstand;
-Regelmatige overbelasting van voeten en benen door sport of werk;
-Pijn en vermoeidheid in de voeten;
-Voet en beenklachten bij kinderen in de groei;
-Pijn door likdoorns of overmatige eeltvorming;
-Voetklachten ten gevolge van diabetes of reumatische gewrichts ontstekingen.

Hoe werkt een podoloog?

Vaak wordt samengewerkt met de verwijzer, veelal de huisarts, de fysiotherapeut, de mensendieck- en cesartherapeut of orthopedisch schoentechnicus, pedicure/chiropodist en schoenvakhandel. U kunt ook zelf tot het besluit komen om een afspraak te maken.

Hoe worden klachten behandeld?

De behandeling bestaat uit statische en dynamische voetafdrukken, onderzoek op de voetspiegel, analyse van het looppatroon en beoordeling van het slijtpatroon en de vervorming van de schoenen. Het kan hierna bij een schoenadvies of standart inlay blijven. Meestal is er echter iets niet helemaal in orde en moet de podoloog corrigeren, ondersteunen of ontlasten.

Wat maakt een podoloog?

Welkom bij www.steunzolenpraktijk.comNadat alle gegevens verzameld zijn, kan de podoloog eventueel ruggespraak met de verwijzer houden. Nu wordt de behandelingsmogelijkheid bepaald. Dit kan er toe leiden dat er stabiliserende zolen, correcties, drukontlastende zolen, siliconen ortheses of andere orthopedische suplementen gemaakt worden. Ook kan de podoloog semi-orthopedische aanpassingen aan de schoenen maken, zoals zool- of hakverhogingen, afwikkelbalken, polstering, etc.

Nazorg.

Bij een tijdige behandeling is doorgaans al snel resultaat merkbaar. Binnen vier tot zes weken kan het soms nodig zijn om bijstellingen aan schoenen of steunzolen te verrichten om het inmiddels bereikte effect te optimaliseren. Hiervoor dient u zelf contact op te nemen met uw podoloog, of u kunt gelijk een afspraak maken na uw eerste behandeling.

Financieel.

Door deze behandeling kunnen chirurgische ingrepen vaak uitgesteld of voorkomen worden. Een bezoek aan de podoloog kan een langdurige behandeling van de fysiotherapeut ook voorkomen. In die zin kan een behandeling bestaande uit een uitgebreid onderzoek, het maken van steunzolen en/of vermaken van schoenen kostenbesparend zijn. Een behandeling kost doorgaans € 26,50 en steunzolen € 126,50 . De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden ondertussen geheel of gedeeltelijk deze kosten.

Informatie: Stichting LOOP (Landelijk Overkoepelend Orgaan v/d Podologie).

Stichting LOOP.
(Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie)


 

   

 
HK Leather Artcraft en podologie

Copyright © HK 2001-